miercuri, 27 ianuarie 2016

Norvegia a început deportarea refugiaților in Rusia.

Autoritățile norvegiene au inițiat trimiterea de autobuze cu refugiați înapoi spre Rusia. Masurile luate împotriva acestora au stârnit un val de greva foamei printre imigranți, aceștia nedorind sa paraseasca tara.
Astfel, Ministerul norvegian de Imigrări a început trimiterea de autobuze cu refugiați către Rusia mai târziu in data zilei de marți, 19 ianuarie.  Politia locala a publicat un comunicat oficial privind deportarea acestora din care reiese ca primul autobuz cu treizeci de refugiați a parasit centrul de preluare al refugiaților din orașul norvegian Kirkenes, urmând ca in noaptea lui 20 ianuarie sa tranziteze granița ruseasca.  Conform celor declarate in  publicațiile de presa,  secretarul de stat pe probleme de imigatie, Sylvi Listhaug, afirma ca refugiații se îndreaptă către orașele rusești Nikel si Murmansk.
 „Intrucat Norvegia intr-adevăr dorește sa implementeze o politica justa in ceea ce privește acordarea azilului, trebuie sa ii trimitem pe toți înapoi fiindcă lor nu li s-a acordat dreptul la apărare” au fost cuvintele oficiale ale lui Listhaug din timpul ședinței parlamentare de marți seara. Mai mult, cine va solicita azil politic împreuna cu o viza valabila pentru Rusia, va fi expulzat, a adăugat. Deutsche Welle si ziarul norvegian VG au publicat faptul ca in jur de patruzeci de oameni au fugit din centrul de refugiați din orașul Vadso de teama de a nu fi din nou expulzați in Rusia. In mare parte acești tineri au venit din Siria si Afganistan.  „Atunci când am fost aduși aici, ni s-au promis informații”, a afirmat un emigrant din Iordania Rami Naddad.  „Ne simțim de parca am fi la închisoare”. „Nu putem sa mergem nicăieri, nici sa facem orice altceva fiindcă este politie peste tot”, a mărturisit el, susținând de asemenea ca participa la greva foamei, împreuna cu alți adulți si copii.
Politica rigida dusa de autoritățile de la Oslo de a trimite înapoi refugiații a fost aprobata de majoritatea parlamentarilor anul trecut, după ce mai mult de 5.500 mii de refugiați au sosit in Norvegia, venind pe biciclete, dinspre Rusia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu